Makaleler » Blog » Korona Virüs Yüzeylerden Bulaşır Mı? Koronadan Nasıl Korunmalıyız?
resimKonu
 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını ölümcül bir virüstür. Covid-19, hastanın dayanıklılık yapısı ya da virüsün kuluçka süresine göre genellikle iki gün ile dört gün arasında ortaya çıkmaktadır.  Covid-19, kişiden kişiye, hasta bir kişi öksürdüğünde veya nefes verdiğinde ortama yayılan küçük damlacıklardan veya ağızdan yayılabilir. Bu damlacıklar kişinin etrafındaki nesnelere ve yüzeylere düşer. Diğer insanlar bu nesnelere veya yüzeylere temas ettikten sonra gözlerine, burnuna veya ağzına dokunduğunda virüse yakalanırlar.

Dünyada ve ülkemizde birçok insan evlerinde kendilerini koruma amaçlı karantina altına alıyorlar. Peki ya evlerinize getirdiğiniz ürünlerin steril olduğundan emin olabilir misiniz? ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü korona virüsün havada, plastik ve çelik yüzeylerde ne kadar kaldığını tespit etmeyi amaçlayan bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucunda uzmanlar Covid-19 virüsünün;

-Kapalı alanlarda havada 3 saat,

-Bakır yüzeylerde 4 saat,

-Mukavva yüzeylerde 24 saat,

-Plastik yüzeylerde ise 72 saate kadar canlı olarak kalabildiğini açıklamışlardır.

Ulusal Sağlık Enstitüleri verilerine göre: Korona virüs, yüksek nemli, orta sıcaklıklı, düşük rüzgarlı ve sert yüzeyli ortamlarda daha kolay yayılabilmektedir.

Evlerimize aldığımız hazır, plastik paketli sular bu konuda yüksek risk oluşturmaktadır. Plastik ambalajlı hangi ortamlarda doldurulduğu, ne kadar süre ambalajlı bekletildiği, güneş ışığına ve nemli ortama ne kadar maruz kaldığını bilmemekteyiz. Bu riskin önüne geçmenin en kolay yolu su arıtma cihazı kullanmaktan geçmektedir. Su arıtma cihazları ise suyunuzu tank içerisinde sterilize olarak depolanmakta ve siz ihtiyaç duyduğunuzu taze suyu arıtıp tekrar sizlere sunmaktadır. Böylelikle içtiğiniz içeceklerde, yemeklerde ve küçük yaştaki çocuklarınız için yaptığınız mamalarda kullandığınız su, besinlerin mineral ve vitaminlerini koruyarak vücudumuza daha fazla yarar sağlamaktadır.

Sizlerde ailenizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumak için içme suyu artıma sistemi tercih edebilir, virüs ve bakterileri evinizden uzak tutarak kendi içme suyunuzu kendiniz üretebilirsiniz. Ev tipi içme suyu sistemlerimizi incelemek için TIKLAYIN.

Yorumlar
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
...
Genç Odası
...
Bahçe Mobilyaları
...
Oturma Odası

Bursa su arıtma sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Arıtmamarket, sektörün önde gelen markalarını en iyi fiyat garantisi ile kullanıcılarıyla buluşturmaktadır. Su arıtma cihazı kullanımı sanayileşmenin ve şehirleşmenin artmasıyla büyük önem kazanmıştır. Su arıtma cihazları suyun içerisinde bulunan tehlikeli ve zararlı organizmaları ortadan kaldırarak sağlıklı su tüketimine imkân veren teknolojik cihazlar olan su arıtma sistemleri, hem işyerleri ve ofislerde hem de evlerde kullanılabilen son derece pratik kullanıma sahip cihazlardır. Su arıtma Bursa firmaları arasında satış öncesi ve sonrası sunduğu hizmetlerle Arıtmamarket ön plana çıkan firmalardan biridir. Arıtmamarket sayesinde kent yaşantısında ortaya çıkan ihtiyaçlardan birisi olan su arıtma cihazı gereksinimleri konusunda son derece fonksiyonel, kaliteli ve ekonomik çözümlerden yararlanabilirsiniz.

MarkaClick E-ticaret Sistemi ile hazırlanmıştır.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır